Imagine

Imigrare…partea 1….


Salutare,

Peste cateva zile se implinesc deja 2 luni de cand suntem aici. E incredibil ce repede fuge timpul. 🙂

Ca atare mai avem doar 1 luna pana ne expira viza de turist. Imediat dupa Sarbatorile  de Vara(ca aici Mos Craciun sta la plaja nu vine cu sania)

santa

santa beachMerry Christmas NZ

ne-am apucat sa strangem informatii, documente si toate cele. Noi am venit un pic nesincronizati in sensul ca pe 22.11 am aterizat(povestea aterizarii o stiti deja) iar ca sa aplicam pt. viza de munca trebuie sa treaca 1 luna. Asa ca pe 22 decembrie am fi putut sa incepem demersurile dar cum incepeau deja sarbatorile, lumea era ocupata atat  acasa cat si pe aici.

Pe de alta parte nici prietenii nostri de aici nu stiau foarte clar ce si cum trebuie sa facem asa ca mi-a ramas de batut internetul in lung si lat ca sa aflu de ce avem nevoie. Intre timp am mai reusit sa ne intalnim cu niste romani de pe aici si care ne-au mai indrumat un pic.

where-to-go

incotro

Dar fiecare dintre cei are au venit aici are experienta lui, a dat de alte greutati….cum se spune fiecare ”a muscat altfel din tarana”. Dupa cum probabil ati mai auzit si de pe la altii, in afara de primele cateva zile…cand e luna de miere(bucuria sosirii pe taramuri noi) ….dupa aia vine greul.

Azi a reusit prietenul nostru sa-i prinda la telefon pe cei de la imigrari….in principiu ce a aflat doar ne-a confirmat ceea ce am gasit pe site-urile de imigrari si in special pe cel oficial de aici: http://www.immigration.govt.nz/

O sa continui cu detaliile despre imigrare in postul urmator !!

Mai jos o caricatura: cum ar fi trebuit sa faca amerindienii acu 3-4 secole in urma cand au venit albii pe pamanturile lor 🙂

early-immigration

politici de imigrare

Reclame

2 păreri la “Imigrare…partea 1….

  1. nu stiam ca ai talent de cronicar!!! o radiografie destul de condimentata a vietii de acolo, cu bune si rele, sper pentru voi ca cele bune sa se adune iar cele rele….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s