Cat dureaza sosirea unui pachet din Romania in Noua Zeelanda prin curierat rapid(TNT) ?


Dupa cum v-am spus unora am avut nevoie de anumite documente pe care a trebuit sa le traducem si legalizam(atentie, NU este nevoie in Noua Zeelanda de apostilare – asta este o inventie europeana prin care se face o supralegalizare si din care unii castiga un ban in plus).

Traducerea unei pagini in engleza este de cca. 15-20 -30 lei/pagina cu cca 2000 de caractere depinde de tipul documentului iar o legalizare mai costa vreo 40 lei. Alti bani, alta distractie dar daca ai intrat in hora !!

Dar ia sa vedem daca avem nevoie urgent de un plic cu documente cat ii ia sa ajunga la tine.

TNT

Deci in seara de 27 ianuarie este preluat plicul iar in 4 februarie(de fapt in 5 februarie dar nu se vede in print screen-ul de mai sus) l-am avut in mana. Deci 8 zile calendaristice.

Adica seara de luni pleaca din Brasov iar in noaptea de miercuri spre joi plicul trece de vama din Noua Zeelanda. Pana aici super!!

Va vine sa credeti cat de relaxati sunt curierii de aici daca le-a trebuit aproape inca o saptamana sa ajunga din Auckland in New Plymouth?

Uitati care ar fi drumul si distanta:

AU-TA

Ceea ce e interesant aici este ca in sistemul postal sunt trecute si suburbiile(Whalers Gate in cazul nostru) care ar fi de marimea cartierelor de la noi. Ca atare chiar daca cei de acasa au trecut suburbia si nu orasul(New Plymouth in cazul nostru) ca destinatie au stiut unde sa-l aduca. Dar deoarece la  destinatar era trecut la adresa nr.18 si nu 18B m-am trezit cu un apel de pe fix, dupa-masa pe la trei sa ma anunte ca, deoarece curierul nu a gasit adresa exacta, o sa vina maine. Aici 18 A, 18B, 18C, etc…sunt case aflate pe aceeasi alee la cativa metri distanta. La noi acasa in Romania te suna de pe mobil agentul cand nu era foarte in clar, dar aici te suna abia cand ajunge inapoi la birou si te anunta ca vine a doua zi, ……..simplu. Poti sa mai zici ceva ?

La cat costa apelurile de pe mobil pe aici n-ar trebui sa ma mai mir ca n-au o asemenea politica. Iar relaxarea nici pe atat. A fost un caz cand prietenul nostru vroia sa trimita un colet si i-a trimis un sms curierului(orasul fiind mic astia se cunosc pe aici). Asta se intampla intr-o vineri. Ne-am trezit cu el la usa abia luni, daca nu cumva marti, foarte relaxat.Noroc ca s-a dus amicul sambata direct cu coletul la sediu!! 🙂

Deci din punctul asta de vedere aici e o tara foarte „laid-back” pe cand Romania parca trebuie sa-l prindem din urma pe Speedy Gonzalez atat de tare ne agitam uneori.

speedy-gonzalez

arriba, arribaaaaa…………..

P.S: mi s-a recomandat sa aduc cu Posta Romana data viitoare: face doar 2 saptamani si nici nu costa atat de mult ca si curieratele TNT(280 lei,) DHL(340 lei).

Se pare ca in sens invers din Noua Zeelanda in Romania( e mai greu sa impingi in sus catre Nord, decat sa cobori la vale catre Sud) dureaza cca.4 saptamani(asa am patit cu felicitarile de Craciun, ca a trecut si pe stil vechi pana s-au primit) si nu numai noi am patit asa. Si au trimis unii si prin alte tari din Europa(Italia, Germania, Suedia, etc.). Nu conteaza tariful e unic, e la fel de mare si timpul asisderea.

Va tin la curent!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s